En del av elektrikerkjeden:

Flere næringer i Norge påvirkes enormt av koronaviruset, viruset som herjer over hele verden. En av konsekvensene er blitt at vi holder oss hjemme store deler av dagen. Vi får da mye tid til å tenke på hvilke deler av hjemmet som trenger en oppfriskning. Slikt trenger man ofte fagfolk til.

Elfagere over hele landet holder åpent, og følger myndighetenes anbefalinger for smittevern svært nøye. Det er mulig å gjennomføre jobber, ute som inne. Under har vi samlet en rekke jobber som trygt kan gjennomføres.

Våre tips til elektriske installasjoner

Tall fra en undersøkelse Elfag nylig gjorde, viser at omtrent 30% planlegger et oppussingsprosjekt i løpet av 2020. Selv om tidene nå definitivt er annerledes, tror elektrikere at viljen til å gjøre jobbene fortsatt er der.

– Det er fremdeles masse man kan gjøre av elektriske installasjoner, som ikke trenger å gå på bekostning av hensynet til smittevernet. Alle jobber utendørs, garasjeanlegg, elbilladere og mindre installasjoner hjemme er alle eksempler på jobber vi fremdeles kan utføre, sier Elfager Rolf Langeland i Askestad-Aas Elektro.

– I tillegg kan vi gjøre befaring og dialog via digitale videoløsninger, slik som mange andre i samfunnet gjør, sier han.

POSITIV TIL VIDERE JOBBING: Rolf Langeland, Askestad-Aas Elektro AS.

Her er eksempler på ting vi kan hjelpe deg med:

– Alle disse jobbene er trygge å gjennomføre. Likevel må vi erkjenne at helsa er viktigere enn downlights. Føler man seg dårlig, enten det er kunden eller elektrikeren, skal man holde seg unna folk, avslutter han.

ELEKTROPOTENSIAL: Kanskje har du en sånn hjemme?

Muligheter i en travel hverdag

Regjeringen, ved Monica Mæland, gikk i slutten av mars ut med en klar oppfordring til alle landets boligeiere: «Ring håndverkeren nå!».

For regjeringen handler det om å holde samfunnet i gang. Håndverkerbransjen er en bransje som fremdeles kan utnyttes, så lenge man tar hensyn til smittevernet.. I tillegg er det et passende tidspunkt for å få gjennomført elektrooppdrag. Folk har mye tid hjemme, god tid til å planlegge, og enkelte ser kanskje muligheter de ikke så i en ellers travel hverdag.

– Så lenge det ikke er påvist eller mistanke om smitte hos en elektriker eller en kunde skal det gå helt fint å gjennomføre et oppdrag. Samtidig skal man være oppmerksom på våre retningslinjer knyttet til arbeidet gjort i tider som dette, sier Eirik Remo, fagsjef HMS i Nelfo, arbeidsgiverforeningen for elektrikere.

Nelfo har nemlig utarbeidet denne sjekklisten for deg som forbruker, slik at både du og elektrikere kan være trygg på at forholdsreglene blir overholdt.

Ikon

Bestill elektriker

Trenger du hjelp av en elektriker? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →