En del av elektrikerkjeden:

Norges Hyggeligste Håndverker skal kåres for syvende gang, og nominasjonsrunden er allerede i full gang.

Her får du vite hvordan nomineringen og finalerunden foregår, og hvordan du kan løfte frem en håndverker som fortjener det.

Slik nominerer du

Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverksbransjen, med formål om å løfte frem positive historier, kundeopplevelser og rollemodeller.

Nomineringen for 2023 åpnet 24. april, og foregår frem til 7. august. Hvis du har hatt besøk av en håndverker du var spesielt godt fornøyd med, kan du nominere denne personen på hyggeligste.no. Den nominerte får beskjed om å godkjenne nominasjonen, og deretter publiseres den på hyggeligste.no. Her kan du videre stemme på de nominerte.

Finalerundene

Den 7. august velger en fagjury, som består av representanter fra forskjellige organisasjoner i håndverkerbransjen, ut totalt 24 finalister. De velger tre finalister i hver av disse kategoriene:

  • Maler
  • Elektriker
  • Rørlegger
  • Snekker
  • Tømrer
  • Mur & Betong
  • Lærling
  • Andre bransjer

Deretter nullstilles stemmene, og nå kan du bare stemme på finalekandidatene.

Den 23. september avholdes selve finalen. Da kårer juryen kategorivinnerne, og til slutt Norges Hyggeligste Håndverker. Fagjuryen legger vekt på kriterier som faglig dyktighet, hyggelige kundeopplevelser, glimt i øyet, positiv holdning, rollemodeller, mangfold i bransjen og engasjement i nærmiljøet i tillegg til antall stemmer.

Boligmappa er sponsor

En av sponsorene til Norges Hyggeligste Håndverker er Boligmappa. Boligmappa er en digital samling av dokumenter og informasjon om boligen din, og kan for eksempel inneholde informasjon fra eiendomsregisteret, tidligere eiere og håndverkere som har utført arbeid på boligen. Håndverkeren kan laste opp dokumentasjon rett i Boligmappa, eller du kan legge det til selv.

God dokumentasjon av håndverksarbeid har blitt spesielt viktig etter at Avhendingsloven, som omhandler kjøp og salg av bolig, innførte strengere krav til dokumentasjon fra 1. januar 2022. God dokumentasjon kan gjøre det enklere å få solgt boligen din, øke verdien, og ikke minst komme til nytte i en forsikringssak eller lignende.

Både Norges Hyggeligste Håndverker og Boligmappa stiller også krav til håndverksbedriftene som deltar, om blant annet fagkompetanse, økonomi og selskapsform.

Nominer og stem frem en hyggelig håndverker på hyggeligste.no!

Ikon

Bestill elektriker

Trenger du hjelp av en elektriker? Ta kontakt med oss i dag!

Kontakt oss →